Monday, May 23, 2011

Semangat baru perjuangan yang satu

Posted by Midy loves Ydim on 10:29 AM 0 comments

Selamat kembali ke blog aku... aku senanya lama dh berfikir nk mnulis balik.. setelah beberapa purnama mnyepi cewaahhh~

Xtualy aku hidup dalam ketakutan sebenarnya, takut akan masa depan, takut tentang dunia, takut pasal cinta dn jodoh... mungkin ramai kata: "chill la, muda lagi" betol kita muda tapi smpai bila nk muda, esok2 tua jgk, tu pn kalau sempat jadi tua, kalo mmg ajal pendek macam mana kan? Aku harini nk cakap pasal jiwa muda, yakni jiwa hassle-free, jiwa x risau ape2. Aku tau membe2 yg baya aku hampir semuanya jiwa muda, termasuk la aku,
haha.. aku nk refresh balik pasal spm dulu la paling sempoi... "weh chill la lagi 2 bulan spm,"  selepas 2  kuar lak statemnt lagi "2 minggu la exam bukan 2 jam"... pastu dh nk msuk exam boleh lak kuar statement; "spm je nk isau ape" mmm... Bila dh abis spm dulu ad yg dh mula rasa nk berubah, kuar lah ayat2 mnyesal: "srious mnyesal x study weh", "aku ni salah ar, bnyk sgt men2", tu ok ar, ad tg masih 'berbulan madu' lagi, "alaa spm je kan, kalo truk cmna pn aku ilek ag". Mungkin sbb jiwa muda remaja mmg inginkan hidup yg tiada bebanan, ye ar, kuar lpak, balik umah mkn, tdo, kuar balik. hidop mcm xde pape. Tapi lama2 hidup kita ni akan berputar jgk, kita mesti nk khwin kan, nk keje, bela anak org, bela anak sdiri, bnde2 bela2 ni la kita panggil tanggungjawab.
Mcm kemerapikan aku yg mula2 tadi, aku ad cakap pasal ketakutan, sebenarnya bila kita rumuskan semua ketakutan ni, ketakutan ni la yg aku andaikan sbagai tanggungjawab.

Mula-mula mari kita lihat trend2 bdk2 sekarang, lpak shisha smpai kol 3-4, tgk bola smpaila lebam, online smpai
laptop overheat, x ckup pc ngan laptop, handphone pn jadi, mmg xleh meremang la dgan dunia It ni. haha (mcm aku) semua bnda ni mcm wat kita x pduli pasal bnda2 yg spatutnya kita peduli. Masa aku sekolah dulu aku sekali pn x pernah fikir nk wat ape dalam hidop ni, yg aku tau pergi skolah, blaja, rehat makan nasi cmpur, blaja pastu balik. So bila aku dh meningkat (x tahan ayat meningkat) dewasa ni, aku perlahan-lahan fikir, fikir, fikir, dan fikir smpai satu tahap aku crash. ahahha. Sbb tanggungjawab sbg lelaki besar doe! jgn igt dh keje je dh ckup. nk jd leader family la, ni la tu la.. (aku ni pn bkannya arif sgt).tapi tu la kalo nk jadi sorang lelaki yg berjaya mestilah mempunyai sebuah keluarga kan..

aku rasa bnyk dh aku merapik, jadi aku nk ckp one thing la, aku tau aku muda aku tau aku ni nk enjoy je.
tapi bila sampai waktu nty semua imej tu kena la hilang, xkan nk lpak mcm org muda ja smpai bila2 kan.
dah la tu. aku pn xtau LOST!

SHAMIDY ROSLI
Continue...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...