Thursday, March 17, 2011

Fikirkan B.O.L.E.H !!

Posted by Midy loves Ydim on 6:49 PM 2 comments

Aku banyak berfikir semenjak aku ddk kat umah ni. Sampai aku terpikir bawak2 ke tido, haha.
Ye la sekarangkan aku extend, so aku x wat pape paling up pon aku keje 2 bulan aritu, pastu aku quit sebab aku nk buat bende lain (malas) haha!. Entry ni aku khaskan untuk apa yang otak aku asyik dk mikir.
Yakni masa hadapan aku, emm. Masa x study ni mcm2 aku wat, aku (try) masuk af, mentor semua.. haha!
Hak3 orang nak jadi femes kn, tapi terus terang aku cakap aku x harap pape sbb aku nk fokus x study kot2 cmne pn.  Ok2, aku nk cerita la balik ape yang aku fikir ni. Aku banyak fikir pasal masa depan, aku x kaya,
jadi kenalah berusaha kalau nak mewah tu, kalau nak jadi artis, model tu pulak aku takde rupa. Jadi cmne2 pn aku kena study jgak. Kalau aku x study cmne aku nk berjaya, dah la grad cnfirm lmbat, pastu diploma x laku sekarang paling koman pn kene degree. Dalam gak la aku fikir, sampai nak makan pn xde selera (aiceh!) haha!.
So aku tetapkan suatu hari nanti aku kena habiskan study, kerja dan x harapkan duit dari family aku.  Jadi masa takde keje pape ni aku banyak membaca, (masa study aku x baca lak), salah satu buku aku baca ialah
ialah buku motivasi, (selalunya aku baca komik, takpn buku crossword) haha.

Biasalah buku motivasi ni kan, mesti dia cakap benda2 macam jangan takut takut kegagalan, cuba lu papepn, pastu skali gagal x bermaksud gagal selamanya dan lain2. tapi aku masuk satu chapter ni, dye cakap ape2 kau fikirkan jangan fikir gagal,
maybe dye nak cakap fikirkan boleh kot, haha. tapi isi chapter ni dalam gila berpuluh2 page jgak la. Isi dia kata sebab kegagalan ialah bila gagal dah terpahat kat otak, serta bila kau takde matlamat dalam hidup kau takkan berjaya. hmmm. Betul gak, aku memang tak pernah terpikir aku akan berjaya, aku hanya berhenti kat mencuba sehabis baik je.  Sambil aku baca buku tu aku banyak melanguk lagi, fikir lagi, sampai habis la bukit dun aku.. hahahaha...

So aku terus berfikir, Aku kena posituf babe, camne2 pn aku kena pikir yang aku akan berjaya, dan masa bosan2 ni aku dah sign up untuk kelas vokal sebagai langkah pertama aku untuk aku jadi berdisiplin balik.
Kelas stat hari ahad ni, so aku bersemangat gila2 dah ni. hahaha. Konklusinya sekarang ni aku kena set mentaliti aku supaya berjaya so suatu hari nanti aku boleh balas jasa famili aku, InsyaAllah..

Tu je lah untuk hari ini, semoga hari ini lebih baik dari semalam InsyaAllah.. :-)

fikirkan boleh Midi!!! 


2 Responses so far:

baginda® said...

blajar mana leh malas2...

Midy loves Ydim said...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...