Wednesday, March 30, 2011

fed up!

Posted by Midy loves Ydim on 11:49 PM 0 comments

huaahahha. selamat hari khamis aku ucapkan kat semua. hari ni ialah hari terakhir bulan April, kiranya kalau aku post entry ni esok maka jadi April entry laa. Ok2 dah. Aku dah fed up? sebab ape tu? Cinta ke, study ke, ke fed up ngan idop? haha! Semua tak, aku cuma fed up nak blog, twit ngan formspringing. hahaha
aku x reti lansung ngan semua ni. Dah la aku malas menulis, kalau menulis pn tah pape. So aku fikir nak bakar jap blog ni sebelum aku semakin merapik di siang hari. haha! walaubagaimanapun, aku nk ucap thnx kat sesiapa yang follow aku. Sbb aku rasa aku malas dh nk menulis2 ni. Maybe lagi 2 minggu aku akan setat semula, dan maybe bulan 6 ni plak kot (aku masuk study balik. idea msti bnyk) hahaha. Nanti bila aku wat entry baru aku akan oyat ko demo la. bila tu aku x tau. hahaha. :)
Continue...


Thursday, March 24, 2011

Ni aku marah ni...

Posted by Midy loves Ydim on 3:38 AM 0 comments

entry hari ni aku nk marah sikit.
1,  Aku kuar tv, tapi dalam bentuk yang memalukan, ahaaa.. (lama ah kuar tv, tapi aku tgk kat tonton.my)
2.  Hari ini aku ditipu oleh seseorang, hahaha
3.  Broadband aku telah slow macam &@&! so aku marah gila. ( tak bayar lagi kn)
4.  Aku telah jatuh serta memecahkan handphone aku.
5.  Aku marah kat diri aku sebab dah banyak gila abiskan duit bulan, minggu, hari, jam, minit, saat ini.
6.  Yeay!, Bukit Dan dah habis dgn duit skali.
7.  Aku marah kt diri aku sbb x blajar sem ni.
8.  Kucing aku mengkhianatiku kerana telah memberi hadiah kat bilik aku.
9.  Rumah aku bersepah disebabkan aku dan anak2ku (kucing)
10.Sembilan sebab kat atas ni.

Aku rasa entry harini patut nama dye SERABUT. tapi aku lebih kepada marah kat keadaan sekeliling.  Bai2
tapi aku pikir2 balik, xde pape la semua ni, aku x pikir lagi pasal masalah orang lain, ni semua dugaanNya.
:))
                                                            So its ok to be mad, just dont overreact. :)
Continue...


Tuesday, March 22, 2011

Entry Pelik. Aku menyanyi??!!!

Posted by Midy loves Ydim on 8:14 PM 0 comments



Entry hari ini agak pelik, sebab aku menyanyi! yeay!. Aku lama dah nk post aku nyanyi, ye la kan about me ada tulis singer, songwriter and guitarist kn.. jadi aku gabungkan semua itu pastu jadi la lagu sendiri, dinyanyikan sendiri, dan dimainkan sendiri, Video ni aku wat untuk Sis aku, yang tengah jauh, ye la x pnah berenggang, huhu
Mood lagu ni happy sambil2 tengah harap dia kat sana ok je :) huahuahahahahahahahahahhahahahahahhahahah

Enjoy ok! :)

Sorry suara x sedap, kualiti x best.. :)
Continue...


Thursday, March 17, 2011

Fikirkan B.O.L.E.H !!

Posted by Midy loves Ydim on 6:49 PM 2 comments

Aku banyak berfikir semenjak aku ddk kat umah ni. Sampai aku terpikir bawak2 ke tido, haha.
Ye la sekarangkan aku extend, so aku x wat pape paling up pon aku keje 2 bulan aritu, pastu aku quit sebab aku nk buat bende lain (malas) haha!. Entry ni aku khaskan untuk apa yang otak aku asyik dk mikir.
Yakni masa hadapan aku, emm. Masa x study ni mcm2 aku wat, aku (try) masuk af, mentor semua.. haha!
Hak3 orang nak jadi femes kn, tapi terus terang aku cakap aku x harap pape sbb aku nk fokus x study kot2 cmne pn.  Ok2, aku nk cerita la balik ape yang aku fikir ni. Aku banyak fikir pasal masa depan, aku x kaya,
jadi kenalah berusaha kalau nak mewah tu, kalau nak jadi artis, model tu pulak aku takde rupa. Jadi cmne2 pn aku kena study jgak. Kalau aku x study cmne aku nk berjaya, dah la grad cnfirm lmbat, pastu diploma x laku sekarang paling koman pn kene degree. Dalam gak la aku fikir, sampai nak makan pn xde selera (aiceh!) haha!.
So aku tetapkan suatu hari nanti aku kena habiskan study, kerja dan x harapkan duit dari family aku.  Jadi masa takde keje pape ni aku banyak membaca, (masa study aku x baca lak), salah satu buku aku baca ialah
ialah buku motivasi, (selalunya aku baca komik, takpn buku crossword) haha.

Biasalah buku motivasi ni kan, mesti dia cakap benda2 macam jangan takut takut kegagalan, cuba lu papepn, pastu skali gagal x bermaksud gagal selamanya dan lain2. tapi aku masuk satu chapter ni, dye cakap ape2 kau fikirkan jangan fikir gagal,
maybe dye nak cakap fikirkan boleh kot, haha. tapi isi chapter ni dalam gila berpuluh2 page jgak la. Isi dia kata sebab kegagalan ialah bila gagal dah terpahat kat otak, serta bila kau takde matlamat dalam hidup kau takkan berjaya. hmmm. Betul gak, aku memang tak pernah terpikir aku akan berjaya, aku hanya berhenti kat mencuba sehabis baik je.  Sambil aku baca buku tu aku banyak melanguk lagi, fikir lagi, sampai habis la bukit dun aku.. hahahaha...

So aku terus berfikir, Aku kena posituf babe, camne2 pn aku kena pikir yang aku akan berjaya, dan masa bosan2 ni aku dah sign up untuk kelas vokal sebagai langkah pertama aku untuk aku jadi berdisiplin balik.
Kelas stat hari ahad ni, so aku bersemangat gila2 dah ni. hahaha. Konklusinya sekarang ni aku kena set mentaliti aku supaya berjaya so suatu hari nanti aku boleh balas jasa famili aku, InsyaAllah..

Tu je lah untuk hari ini, semoga hari ini lebih baik dari semalam InsyaAllah.. :-)
fikirkan boleh Midi!!! 
Continue...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...