Saturday, February 26, 2011

Please la, tanggapan orang..

Posted by Midy loves Ydim on 10:50 AM 2 comments

Mungkin bila orang bertanya, kenapa awak x kuar dengan pompuan, korang mesti dah fikir lain kan?
Tak pon korang nampak seorang lelaki kat tempat facial ke, tempat wat kuku ke, korang mesti fikir lain kn?
Tu lah aku nk ckp ni. Situasi ni:
Masa ni aku makan sorang2 kat restoran dekat tapi jauh gak la dari rumah aku.. Ade akak ni die amik order..
cam biasa aku order la nasi goreng kampung ikan bilis tabur ngan milo ais kaww punya, haha..
pas die gi antar order, die datang balik, pastu tnye aku, dik akak nak tanya sesuatu leh? aku jawab; boleh sila lah~ sambil tu akk tu duduk.
Eh, slalunya sy slalu nampak awk kuar ngan laki je, awk ni gay ke?
 Arggh, pening kepala aku~ Aku jawab kat Akak waiter tu; Kak, saya bukan gay la, cuma saya ni takde sesiapa nak.. Xkan la kuar ngan member laki pon x boleh?~ Tak habis lagi, Akak tu tanya, ye ke ni? Dah la adik ni Akak tengok gi facial khamis lepas, pastu siap dandan kuku lagi.. kalah pompuan!... Ni lagi la aku pelik dan pening~ sambil2 aku tergelak aku jawab; haha, Kak, saya teman kakak saya je la masa tu, saya x buat pn dandan sume tu, facial tu biasa la, muka kotor~ hehe.. Akak tu pon cakap; oh, xde lah selalunya orang laki yang gi tempat2 camtu tu adik paham la kan, Akak tengok ni pon adik ni lembut2 cakap mengalahkan anak dara..
Ni lagi la~ aku tergelak-gelak cuma x terguling je lalu aku jawab dengan penuh sopan santun: Kak saya nak tanya kita ni orang apa, orang melayu kn? Orang melayu terkenal dengan apa? budi bahasa kan?
Dah tu mesti lah saya cakap lemah lembut, kang saya cakap dengan nada jantan kang kuar note2 tinggi (sambil2 perli la tu.. haha) lagi pn saya kalau cakap ngan orang baru kenal, saya cakap sopan santun, first impression.. pastu makanan sampai, kemudiannya, Akk tu minta diri, aku pon tersenyum pastu membaham makanan, dah makan baru aku baca doa, terlupa.. haha

Aku terpikir lagi, apa yang kakak tu tanya kat aku, smpai kat umah soalan tu aku terpikir, kenapa orang bertanggapan camni mungkinkah sebab ramai orang mcm ni, orang terus bagi impression cmni.
Mungkin anda semua perlu tengok dulu sebelum menilai sesuatu, sesuatu yang zahirnya nampak begini x smestinya begini mungkin begitu..



Mamat ni korang x panggil gay plak~
hahah









ARGGH, TOLONG LA~ masalah betul lah!



2 Responses so far:

suraya hanis said...

tape wey...jom lepak ngn aku...tgk akak tu ckp pe plak en ahaha

Midy loves Ydim said...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...