Thursday, January 27, 2011

Masa mengajar kita, walaupun kita tak sedar...

Posted by Midy loves Ydim on 1:46 AM 0 comments

Semua orang akan cakap manusia takkan lari dari kesilapan.
Memang pon, tapi sedar tak sedar, kita akan melalui masa-masa penting, akan mengajar kita tentang erti hidup,
tak kira lah dari pelajaran, percintaan, kewangan, kekeluaraan, dan mengenali diri kita sendiri.
Masa juga menjadi penyembuh luka tika kita terluka dengan perbuatan orang lain, takpun masa menjadi tempat menghilangkan amarah. Ya la, macam mana pulak banyak lirik lagu tentang masa, contohnya aku amik dari lagu Meet Uncle Hussain- Pari2 Di Bawah Angin: "Masa memaksa kita untuk berpisah sementara, tak pernah ku pinta" mungkin maksud lagu ni, masa yang akan tentukan bila kita akan berjumpa lagi.:P.. haha
Ok2 dh2 la pasal lagu.
Tentang masa ni, x ramai sedari kita ni peroleh pengalaman melalui masa. Akan tetapi juga kita tidak memberi masa peluang untuk menyelesaikan masalah atau tidak mengulangi kesilapan. Contoh yang jelas ialah semasa percintaan, ramai orang terburu-buru ingin mencari bf/gf walhal tanpa disedari kita tak perlu terburu-buru.
Sedangkan jodoh dan pertemuan terletak di tangan tuhan.


Takde siapa-siapa mampu menghentikan masa, namun kita haruslah memberi masa peluang untuk mengajar kita

Dalam dunia ni takde sesiapa yang sempurna, tak kira la dari segi rohani ataupun jasmani, sebab manusia ni memang ni diciptakan begitu, mempunyai kelebihan dan kekurangan masing2.
Yang penting kita jauhi yang buruk, amalkan yang baik moga-moga kita mendapat balik apa yang kita mahu.
Aite aku nak chaw. Masa memaksa kita berpisah bagi sementara, tak pernah ku pinta :PPP

Shamidy Rosli
Continue...


Tuesday, January 25, 2011

Aku manusia lemah, selalu jatuh ketika lalai, selalu sesat tanpa arah..

Posted by Midy loves Ydim on 8:12 AM 0 comments

Post ini ialah post ku yang pertama untuk tahun 2011, aku memang xda mood lansung nak menulis, sebab aku
lebih suka berfb..
entry ni mmg dibuat atas kerana aku memang senang terpengaruh, serta senang lalai atas sesuatu perkara itu...
Contoh: Midi, ko kalo nak jaga badan air gas ngan ais jgn minum..
aku balun jgak air coke 3 gelas, haha..
berat aku skang naik balik laaaaa... hahaha
tapi benda sebenarnya aku nk ckp ialah.. aku lalai sangat kat dunia ni..
kalau aku kt uitm la aku akan jumpa sahabat2 yang membimbing aku,
aku kalau kat umah memang mengalahkan setan, kuar tghari blik pagi.
semayang tu lagilah, mmg perkara ajaib la kalau aku buat...
emm sekarang alhamdulillah, aku dh x mcm dlu lg..
cuma aku masih malas mengemas umah je..:P
sedikit demi sedikit aku cuba berubah, orang kata ulat gonggok takkan berubah jadi rama-rama dalam satu hari kn?
macam anak rantai ni, kalau lemah memang xkan bleh bertahan lalu rosak la semuanya.....:)

jadi aku nk out. sambil ucapkan thnks kat member aku terutamanya apih yang memang sentiasa menasihati aku,
Continue...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...