Thursday, December 23, 2010

Blogging umpama baling batu sorok tangan...

Posted by Midy loves Ydim on 12:51 AM 0 comments

Dah lama aku nak post benda ni...
tapi aku tak punya waktu serta cerita nak buat...


Ok..
Banyak blog hari ni punyai sifat provokasi serta mengundang kemarahan..
tak kira la dari segi politik, agama, sex, serta hak manusia hari ini...
tak kurang juga blog yang memang aku rasa terbaik...
Aku pon baru setahun jagung blogging ni.. setahun pn x sampai aku rasa...

OK,
Skang kempen mengaku gay, convert agama , serta persendakan agama luas diperkatakan..
Hal2 macam ni mmg la org kata HAK MANUSIA... tapi releven celah mana??
Patutlah orang kata ni zaman terakhir...
Aku bukan seorang ahli poltik, tapi bagaimana orang sekarang tidak diracun oleh pemikiran
tak kira Kerajaan atau pembangkang...
Banyak juga orang ketiga yang mengapi-apikan kedua-dua belah pihak ini supaya mereka boleh faedah mereka yang tersendiri... Ni yang bawak kita ke tajuk blog aku harini yakni
 BLOGGING UMPAMA BALING BATU SOROK TANGAN..

Ni pendapat aku jah..

sambil tu dengar lagu ni.. memang sesuai ngan tajuk blog aku...


muda memberontak etika yang kononnya akan dipegang sampai ke hari tuanya (ok!)
jari jemari contoh lidah tidak bertulang yang berkuasa (ok!)
sains dan agama tidak sehaluan menjadi puak puak yang lemah (ok!)
hanya ditemani komputer untuk menulis blog mencampak batu menyorok tangannya

bangkit kau jadi pak pandir, berlari mencari kuncunya

digital kini semuanya digital digital belaka (ok!)
dari syurga ke neraka dimuat turun ke dalam komputer ribanya (ok!)
cinta songsang diterbalik dunia mata keranjang laki-laki dan wanita (ok!)
pembangkang mahu publisiti murahan memfitnah cuma senjata ringannya

bangkit kau jadi pak pandir, berlari mencari kuncunya..


SHMDY RSLY


0 Responses so far:

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...