Monday, November 22, 2010

Kepuasan

Posted by Midy loves Ydim on 2:39 AM 0 comments

disini aku aku nak cakap pasal kepuasan....
Contohnya kepuasan dalam melakukan sesuatu..
pernah xkorang kalau melakukan sesuatu untuk kepuasan?
x kira la study ke, hobby ke, saje2 ke...

aku nak cerita...
pada masa dahulu ak pernah tengok kt tv crita pencuri mencuri untuk kepuasan, dye pn curi-curi sampai satu tahap dye bagi kt orang laen. dye memang kaya da, jd dye hanya curi untk kepuasan..... smpai la dye tertangkap..emm

Then, cerita kedua, tentang student meniru. Student ni memang pandai da, pk la upsr sampai spm baek2 nye result(xkan dye mniru sume exam tu kot). Smpai2 kt tempat U ni, dye pn ade pangai lebih sket yakni suke mniru dlm exam... Dye kate, kalo meniru ni bagi dye kepuasan ya amat sangat,  "Memang aku paham subjek ni tapi kalo aku tengok toyol, aku rasa puas sbb  dpt memperdaya orang yang menjaga" mcm kes pencuri tadi. Semua tu smpai satu masa dye tertangkap...................

Aku nak cakap, kepuasan melakukan benda jahat, takkan berkekalan, sbb Nawaitu kita tu penting..
Cube kita Cari kepuasan dalam melakukan Ibadah, mesti kepuasan tu xkan abis smpai bila2, dan yang penting, diREDHA oleh yang atas tu, ALLAH

yang pasal entry HIPOKRIT tu korang jangan bimbang, nanti ade sambungan HIPOKRIT 2... .... Sebab mase menulis Hipokrit 1, aku nye pale aku mereng, Insyallah nt aku wat smpai korang paham.


lpak chill lu k


0 Responses so far:

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...