Sunday, October 24, 2010

Exam: Tension time....

Posted by Midy loves Ydim on 9:31 PM 0 comments

Minggu ni adalah minggu pertama peperiksaanku di UiTM.. Sperti yang korang jangkakan, Yes It is a stressful week for me. Walaupn aku blik untuk release stress tapi macam tak berjaya je.. Emm entahlah memang da adat dunia kot exam mesti wat orang tertekan. Ada yang amek peluang untuk mencabar diri sendiri ada yang mencabar pengawas peperiksaan..  Exam, exam dan exam. Bosan aku dengar walaupn exam aku start rabu ini yakni pada 27 aribulan namun kehangatannya sudah terasa, mcm world cup plak, haha.... Sbab orang tension sbb mase ni lah kuar statement "aku lah harapan family aku", "akak aku pnah dpt 4 flat" "adik-badik aku sume pndai2". Jadi manusia jadi stress sbb comparison and competition. Emm exam aku start ari rabu but aku maseh tak blajar bnyak mana sangat... Paper ari rabu ialah bel atau english..... aku xtau pn ape name bel tu tp english la... bnyak keje sem ni dibuat sebelum final yakni di term paper dan test jadi markah final ni pn kurang......
Jadi to all candidates, good luck and Insyallah we will find our way.......
And think twice, thrice before trying to cheat..

Continue...


Saturday, October 23, 2010

Hipokrit, Bagus atau Sebaliknya

Posted by Midy loves Ydim on 4:02 AM 2 comments

Maaf terlalu lama tinggalkan blog ini...
Biasa la orang study (perggh ayaaat..)
OK tajuk yang prof na bincangkan today ialah perangai Hypocrite.....
Aku teringat perbualan aku ngan memberku yakni Nik Mohammad Hafiz... tentang hipokrit
kebetulan aku di Tesco KB... Aku lawak la ad iklan Fara Fauzana pkai tudung pastu aku ckp la kt apih ni...
hipokrit la Fara ni... dye membalas bgus ape hipokrit
lalu di sebuah restoran kami bersambung perbualan dye bukak la.. " kau tengok fara fauzana tu hipokrit tu bgus ke x?" lalu kami bual, bual , smpai bosan....
Lalu ketika sampai di rumah aku berfikir bgus juga hipokrit pdahal perkataan hipokrit dicipta untuk orang yang berpura-pura......
Aku pn jd bengong... Tapi orang hipokrit ni slalunye x ikhlas...
tu yang x bagusnye....
Cmne kalo orang hipokrit ni na cover kelemahannya, contohnye dye tu x mkn mknan murah sbb dye orang kaya... ye la kalo x jtuh la standard dye dpan membe dye.....
tah la aku pn LOST.....
Continue...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...