Friday, June 17, 2011

Jangan lupa makan hati ye

Posted by Midy loves Ydim on 10:16 AM 0 comments

tauTerasa, tu perkataan yang aku nk tekankan kat entry aku harini...
Well dalam kehidupan seharian aku ni, aku mmg suka berseloroh..
sebab aku ni mmg mereng sket..
tapi dalam bergurau aku ni, aku x sedar yang gurauan aku ni di ambil serious....
emm.. kadang2 selepas bebrapa hari, baru aku sedar ape yg aku ckp tu mmg dalam..
okay2 aku mmg suka bagi ayat makan dalam pn.. hahaha

tapi aku berniat nk bgurau, xde deh aku nk bagi sesiapa terasa..
so IM' sorry..
hehehe

malas ar..
Continue...


Monday, May 23, 2011

Semangat baru perjuangan yang satu

Posted by Midy loves Ydim on 10:29 AM 0 comments

Selamat kembali ke blog aku... aku senanya lama dh berfikir nk mnulis balik.. setelah beberapa purnama mnyepi cewaahhh~

Xtualy aku hidup dalam ketakutan sebenarnya, takut akan masa depan, takut tentang dunia, takut pasal cinta dn jodoh... mungkin ramai kata: "chill la, muda lagi" betol kita muda tapi smpai bila nk muda, esok2 tua jgk, tu pn kalau sempat jadi tua, kalo mmg ajal pendek macam mana kan? Aku harini nk cakap pasal jiwa muda, yakni jiwa hassle-free, jiwa x risau ape2. Aku tau membe2 yg baya aku hampir semuanya jiwa muda, termasuk la aku,
haha.. aku nk refresh balik pasal spm dulu la paling sempoi... "weh chill la lagi 2 bulan spm,"  selepas 2  kuar lak statemnt lagi "2 minggu la exam bukan 2 jam"... pastu dh nk msuk exam boleh lak kuar statement; "spm je nk isau ape" mmm... Bila dh abis spm dulu ad yg dh mula rasa nk berubah, kuar lah ayat2 mnyesal: "srious mnyesal x study weh", "aku ni salah ar, bnyk sgt men2", tu ok ar, ad tg masih 'berbulan madu' lagi, "alaa spm je kan, kalo truk cmna pn aku ilek ag". Mungkin sbb jiwa muda remaja mmg inginkan hidup yg tiada bebanan, ye ar, kuar lpak, balik umah mkn, tdo, kuar balik. hidop mcm xde pape. Tapi lama2 hidup kita ni akan berputar jgk, kita mesti nk khwin kan, nk keje, bela anak org, bela anak sdiri, bnde2 bela2 ni la kita panggil tanggungjawab.
Mcm kemerapikan aku yg mula2 tadi, aku ad cakap pasal ketakutan, sebenarnya bila kita rumuskan semua ketakutan ni, ketakutan ni la yg aku andaikan sbagai tanggungjawab.

Mula-mula mari kita lihat trend2 bdk2 sekarang, lpak shisha smpai kol 3-4, tgk bola smpaila lebam, online smpai
laptop overheat, x ckup pc ngan laptop, handphone pn jadi, mmg xleh meremang la dgan dunia It ni. haha (mcm aku) semua bnda ni mcm wat kita x pduli pasal bnda2 yg spatutnya kita peduli. Masa aku sekolah dulu aku sekali pn x pernah fikir nk wat ape dalam hidop ni, yg aku tau pergi skolah, blaja, rehat makan nasi cmpur, blaja pastu balik. So bila aku dh meningkat (x tahan ayat meningkat) dewasa ni, aku perlahan-lahan fikir, fikir, fikir, dan fikir smpai satu tahap aku crash. ahahha. Sbb tanggungjawab sbg lelaki besar doe! jgn igt dh keje je dh ckup. nk jd leader family la, ni la tu la.. (aku ni pn bkannya arif sgt).tapi tu la kalo nk jadi sorang lelaki yg berjaya mestilah mempunyai sebuah keluarga kan..

aku rasa bnyk dh aku merapik, jadi aku nk ckp one thing la, aku tau aku muda aku tau aku ni nk enjoy je.
tapi bila sampai waktu nty semua imej tu kena la hilang, xkan nk lpak mcm org muda ja smpai bila2 kan.
dah la tu. aku pn xtau LOST!

SHAMIDY ROSLI
Continue...


Wednesday, March 30, 2011

fed up!

Posted by Midy loves Ydim on 11:49 PM 0 comments

huaahahha. selamat hari khamis aku ucapkan kat semua. hari ni ialah hari terakhir bulan April, kiranya kalau aku post entry ni esok maka jadi April entry laa. Ok2 dah. Aku dah fed up? sebab ape tu? Cinta ke, study ke, ke fed up ngan idop? haha! Semua tak, aku cuma fed up nak blog, twit ngan formspringing. hahaha
aku x reti lansung ngan semua ni. Dah la aku malas menulis, kalau menulis pn tah pape. So aku fikir nak bakar jap blog ni sebelum aku semakin merapik di siang hari. haha! walaubagaimanapun, aku nk ucap thnx kat sesiapa yang follow aku. Sbb aku rasa aku malas dh nk menulis2 ni. Maybe lagi 2 minggu aku akan setat semula, dan maybe bulan 6 ni plak kot (aku masuk study balik. idea msti bnyk) hahaha. Nanti bila aku wat entry baru aku akan oyat ko demo la. bila tu aku x tau. hahaha. :)
Continue...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...